Karta Menu

 

 

 

 

 

 

Restauracja

 

 

 

Kulinarne specjały restauracji

Cztery Pory Roku”

są komponowane z wielką starannością w zależności

od pory roku,

a tym samym dostępności świeżych jarzyn, owoców,

ziół, ryb i wysokiej jakości mięsa.

 

 

 

Czynna codziennie w godzinach

11:00 – 22:00

 

Zamówienia na dania gorące przyjmowane są

do godziny 21:30

 

Serdecznie zapraszamy

 

 

 

 

 

 Szef Kuchni Krzysztof Ginter wraz z Załogą poleca

 

 

Stek wołowy w sosie borowikowym z kluseczkami

włoskimi i surówką z białej kapusty - 350g                                 52,00 zł

Beef steak in mushroom sauce with Italian dumplings and white cabbage                                                                                                                                                               

Rekomendowane wino; Gardenos Rioja Crianza, Classic Cabernet Sauvignon VSE,

Hazaña Rioja Reserva

 

 

Policzki wieprzowe z ravioli borowikowym na puree 

z marchewki (sous vide) – 350 g                                                  34,00 zł

Pork chops with ravioli mushroom and carrot puree

 

Rekomendowane wino; Chemin de La Serre Rouge, Chianti Nonnonanni, Tua Rita Rosso dei Notri

 

Łosoś w sosie koperkowym

z pudrem z koziego sera (sous-vide)- 250 g                                 35,00 zł

Salmon with dill sauce with goat cheese icing                                                                                     

 

Rekomendowane wino; Raza Vinho Verde Blanco, Terra Musa Pinot Grigio Classico,

 

 

 

Filet drobiowy z sosem z grzybów leśnych

podany na fasolce szparagowej (sous-vide) - 300 g                    25,00 zł

Chicken fillet with mushroom sauce served with green bean                                             

 

Rekomendowane wino;Chemin De La Serre Blanc, Classic Chardonnay VSE

 

 

 

  KOKTAJLE WITAMINOWE

 

 

                                                 Koktajl Zielony 350 ml                                          

pomarańcza

jarmuż

 jabłko

mango

ananas

banan

                                                                          Cena 14 zł            

 

 

                                 

 

 

Bananowe Smoothie 350 ml

 

banan

  sok pomarańczowy

  syrop cukrowy

śmietanka

 

 

                                   Cena 14 zł

 

 

PRZYSTAWKI

 

 

Appetizer

 

 

 

 

Carpaccio z wołowiny z sosem verde - 150 g                                         25,00 zł

Beef Carpaccio with verde sauce

 

 

Befsztyk tatarski podany z anchois - 150g                                            23,00 zł

Tatar beefsteak served with anchois

 

 

Sałatka ze śledzia z jabłkiem i cebulką - 150g                             15,00 zł

Herring salad with apple and onion                                                                       

 

 

 Oscypek grillowany z żurawiną - 150 g                                                  15,00 zł

Grilled ewe's milk cheese made in Tatra Mountains with cranberry preserves

 

 

 

 

 

SAŁATKI

 

Salad

 

 

 

Zielona sałatka z serem dor i grillowanym kurczakiem - 350 g    18,00 zł

Kurczak grillowany/ser dor blue/sałata lodowa/zielone winogrono/

zielona papryka/seler naciowy/ogórek/paluszki grissini/pestki dyni/sos francuski/

Green salad with dor blue cheese and grilled chicken

 

 

Sałatka Cezar - 300 g                                                                                          15,00 zł

Pierś z kurczaka/sałata lodowa/pomidorki koktailowe/grzanki/

parmezan/sos anchois

Caesar salad

         

 

 

Letnia sałatka z jajkiem - 300 g                                                                                                         15,00 zł

Jajko/Sałata masłowa/rzodkiewka/ser cheddar/kiełki/jogurt naturalny

 

Summer salad with an egg

 

 


 

 

 

 

 

 

 

ZUPY

 

 

Soups

 

 

 

 

Zupa borowikowa podana z ziemniaczkami - 250 ml                     15,00 zł

Porcini mushroom soup served with potatoes

 

Krem z białych warzyw z ciabattą – 250 ml                                 12,00 zł

Cream of white vegetables with ciabatta

 

Krem z pomidorów z serkiem ziarnistym – 250 ml                            10,00 zł

Cream of tomato with granular cheese and parmesan chips

 

Barszcz czerwony z uszkami - 250 ml                                                    10,00 zł

Beetroot soup with ravioli

 

Żurek po Staropolsku - 250 ml                                                                      10,00 zł

Barley soup Staropolski style

 

Rosół drobiowy z makaronem - 250 ml                                                     9,00 zł

Chicken broth with noodles

 

 

 

 

 

RYBY

 

 

Fish

 

 

 

 

Łosoś w sosie koperkowym

z pudrem z koziego sera (Sous-vide) - 250 g                                        35,00 zł

Salmon with dill sauce with goat cheese icing

 

Rekomendowane wino; Trencalos Blanco, Monty’s Hill Chardonnay

 

 

Dorsz aromatyzowany czosnkiem i rozmarynem,

panierowany w panko i parmezanie, podany

z salsą paprykową i pure ziemniaczanym - 350 g                            30,00 zł

Codflavored withgarlic and rosemary,breadedinpanko

andParmesan cheeseserved with pepper salsaandpotato puree

 

Rekomendowane wino: Trencalos Blanco, Guntrum Riesling Royal Blue,

Tierra Nueva Tradicion Sauvignon Blanc

 

 

 

 

 

DANIA GŁÓWNE

 

 

Main Courses

 

 

 

 

Stek wołowy w sosie borowikowym z kluseczkami

włoskimi i surówką z białej kapusty - 350 g

Beef steak in mushroom sauce with Italiandumplings and kahlrabi salad Coleslaw                                                                                                                                           52,00 zł

 

Rekomendowane wino; Gardenos Rioja Crianza, Classic Cabernet Sauvignon VSE

 

 

 

Policzki wieprzowe z ravioli borowikowym na puree

z marchewki (sous vide) – 350 g

Pork chops with ravioli mushroom and carrot puree                                                                       34,00 zł

 

Rekomendowane wino; Chemin de La Serre Rouge, Chianti Nonnonanni

 

 

Polędwiczki wieprzowe w sosie gravy z kaszą bulgur

i rukolą (sous vide) – 350 g

Pork Tenderloin in sauce gravy with buckwheat bulgur and arugula                                              35,00 zł

 

Rekomendowane wino; Chemin de La Serre Rouge, Tua Rita Rosso dei Notri

 

 

Filet drobiowy marynowany w rozmarynie

z ryżem i mixem sałat - 450 g

Chicken fillet marinated in the abundance with rice and mix salad                                                32,00 zł

 

Rekomendowane wino;Chemin De La Serre Blanc, Classic Chardonnay VSE


 

Filet drobiowy z sosem z grzybów leśnych podany

na fasolce szparagowej (sous-vide) - 300 g

Chicken fillet with mushroom sauce served with green bean                                       25,00 zł

 

Rekomendowane wino; Chemin De La Serre Blanc, Classic Chardonnay VSE

 

 

 

Burger wołowy z frytkami i krążkami cebulowymi

z surówką z białej kapusty – 550 g

Beef burger with fries and onion ring with salad Coleslaw from kahlrabi                                      24,00 zł

 

Rekomendowane wino;Gardenos Rioja Crianza, Classic Cabernet Sauvignon VSE

 

Schab zapiekany z pomidorami i mozzarellą

na sposób włoski - 250 g             

Loin of pork with tomatoes and the Italian mozzarella sprinkled with basil sauce                         22,00 zł

 

Rekomendowane wino; Chemin de La Serre Rouge, Classic Cabernet Sauvignon VSE

 

Placki po węgiersku - 450 g

Potato pancakes with Hungarian Goulash                                                                                       20,00 zł

 

Rekomendowane wino;Conde Valdemar Tinto, Gardenos Rioja Crianza

 

Kotlet schabowy panierowany - 150 g

Pork cutlet in a crispy coating                                                                         15,00 zł                                                                      

 

Rekomendowane wino; Classic Cabernet Sauvignon VSE, Hazaña Rioja Reserva

 

Ravioli z borowikami, masełkiem szałwiowym

i parmezanem - 10 szt.

Ravioli with mushrooms, sage butter and parmesan cheese                                        18,00 zł

 

Rekomendowane wino;Tua Rita Rosso dei Notri, Classic Cabernet Sauvignon VSE

 

 

Tagliatelle z kurczakiem i suszonymi pomidorami - 300 g         18,00 zł

Tagliatelle with chicken and sun - dried tomatoes

 

Rekomendowane wino; Chemin De La Serre Blanc, Classic Chardonnay VSE

 

Makaron penne z brokułami i pesto bazyliowym - 300 g

Penne pasta with broccoli and basil pesto                                                          15,00 zł

 

 

Rekomendowane wino; Chemin De La Serre Blanc, Raza Vinho Verde Blanco


                                                 

Trio pierogowe - 12 szt.                                                                                      14,00 zł

Dumplings with potatos and cottage cheese, meat and cabbage and mushrooms

 

 

Gnocchi w sosie pomidorowym z cukinią – 250 g                              15,00 zł

Gnocchi in tomato sauce with courgette

 

Rekomendowane wino; Raza Vinho Verde Rose, Terra Musa Pinot Grigio Classico

 


 

DODATKI

 

 

Side dishes

 

 

 

 

 

Zestaw surówek - 150 g                                                                                     6,00 zł

Salad platter

 

Mix sałat z sosem verde - 150 g                                                                       5,00 zł

Mix salad with verde sauce

 

Warzywa gotowane z masłem i bułeczką - 200 g                                7,00 zł

Cooked assorted vegetables with butter

 

Ziemniaki puree - 200 g                                                                                      4,00 zł

Mashed potatoes

 

Ziemniaki opiekane - 180 g                                                                              4,00 zł

Grilled potatoes

 

Frytki - 150 g                                                                                                             4,00 zł

Chips

 

Gnocchi 180 g                                                                                                         4,00 zł

 

 

Kasza bulgur z boczkiem i tymiankiem - 150 g                                       5,00 zł

Groat bulgur with Bacon and thyme

 

Kapusta zasmażana - 150 g                                                                                5,00 zł

Fried cabbage

 

 

 

 

 

MENU DLA DZIECI

 

 

Menu for children

 

 

 

Zupa pomidorowa z makaronem - 250 ml                                               8,00 zł

Tomatoes soup with noodles

 

Rosół z makaronem - 250 ml                                                                             8,00 zł

Chicken broth

 

Naleśnik z musem jabłkowym, nutellą                                          9,00 zł

bitą śmietaną i syropem klonowym - 150 g                  

Pancake with apple, chocotale cream and whipped cream

 

Kotlet drobiowy panierowany w panko, frytki literki

 surówka z marchewki i brzoskwini - 300 g                                           15,00 zł

Small chicken fillet, chips, salad with carrot and peach

 

Pierogi ruskie z masłem - 8 szt.                                                                        8,00 zł

Russian style pierogi with potatos and cottage cheese served with butter

 

Frytki literki z keczupem - 150 g                                                                    5,00 zł

Chips with ketchup

 

 

 

 

 

DESERY

 

 

Desserts

 

 

 

Fondant czekoladowy z sosem wiśniowym i gałką lodów - 150g  12,00 zł

Chocolate Fondant with cherry sauce and ice cream

 

 

Malinowy krem brulee - 150 g                                                     12,00 zł

Raspberry creme brulee

 

Puchar lodowy z owocami - 200 g                                                              12,00 zł

Ice cream with fruit